In cazul in care obiectivul tau este de a aduce trafic organic website-ului tau trebuie sa folosesti cele mai bune metode SEO.
Cu cat SEO este realizat mai corect cu atat website-ul tau va urca in pozitii pe paginile de cautare Googlev(serp). Cu cat va fi mai aproape de partea de sus a primei pagini din cautari cu atat mai multi oameni iti vor vizita website-ul sau blogul tau.

Inainte de a-ti oferi informatii despre SEO pentru website-ul tau vreau sa facem o scurta trecere in revista.

Ce este SEO si de ce ai nevoie de el?
SEO, search engine optimization sau optimizare pentru motorul de cautare si cel mai vizat este Google.
Google utilizeaza un algoritm complex pentru a evalua continutul website-ului, elementele din pagina, tag-urile si disponibilitatea website-ului, printre alte zeci de elemente, pentru a decide care dintre website-uri este relevant pentru cautator-client-vizitatorul sau (Google).
Daca vrei ca oamenii sa iti gaseasca website-ul trebuie sa te asiguri ca Googleboot iti gaseste website-ul si ii place ceea ce vede. Atunci cand acesta nu gaseste website-ul, nu este indexat si va avea zero sanse de a ajunge pe prima pagina. Singura modalitate prin care oamenii iti pot gasi website-ul, in acest caz,  este doar daca stui adresa URL.

Din fericire WordPress vine cu o functionalitate integrata pentru a satisface acesti roboti. Practic ghideaza motorul de cautare prin postari individuale, pagini si categorii, lucru ce face simpla colectarea de informatii cu privire la afacerea ta si creste SERP.

Yoast, te ajuta sa vezi ceea ce Google vede. Acesta ofera un feedback analitic instant pe continutul tau astfel incat vei descoperi rapid care plasare de cuvinte cheie urmeaza cele mai bune practici, daca imaginile sunt etichetate in mod corespunzator, daca postarile au un rating de citire favorabil.
De asemenea iti ofera si o previzualizarea a modului in care acesta va aparea in SERP.

Optimizeaza toate imaginile cu ALT tag-uri (vei vedea acest camp cand vei incarca fisierul imagine). Imaginile HQ nu numai ca vor spori calitatea website-ului tau, Google le va considera bune atunci cand le va indexa. Din moment ce computerele citesc numai cuvinte asigura-te ca Google poate gasi imaginile utilizand titluri formate din cuvinte cheie. Vei urca in SERP daca in loc sa folosesti numele de fisier IMG34923784 vei folosi „sandale-verzi-femei”

Evita continutul duplicat. Verifica website-ul pentru a te asigura ca fiecare adresa URL are continut unic deoarece vei fi penalizat daca acelasi continut este folosit mai mult decat o data. De exemplu nu utiliza aceeasi descriere de produs pe paginile pentru „pantofi pentru femei”, „pantofi albastri femei” sau „incaltaminete femei”

Utilizeaza categoriile WordPress strategic. La fel ca si tag-urile, categoriile te ajuta sa organizezi postarile similare. Ele ofera, de asemenea, indicii pentru cititori cu privire la continutul articolului si face mai usor pentru vizitatori gasirea articolelor relevante pe teme similare. Tag-urile sunt optionale desi nu recomand sa renunti la ele.
Exemplu: categoria poate fi „pantofi pentru femei” iar tag-ul „albastru”

Creaza permalinks eficiente. Cercetatorii confirma faptul ca numerele dintr-un post-titlu conving cititorii sa dea click pentru a citi acel articol, nu un factor important. Pastrati, deci, slug scurt, de preferat 5 cuvinte sau chiar mai putin. Daca ai un articol intitulat „Top 10 cautari model pantofi pentru vara” permalink-ul tau trebuie sa fie ceva de forma „trend-pantofi-pentru-vara”. Nu uita sa folosesti cratime si nu sublinia marcaje deoarece Google considera o subliniere ca o prelungire a cuvantului si acest lucru poate induce robotii in eroare.

Exploateaza relatiile (dar numai in acest context). Este important sa se construiasca un website frumos, functional, dar trebuie sa se gestioneze relatiile online pentru a ramane in fata concurentei.Wordpress iti ofera blogroll si pingbacks pentru a te ajuta sa stabilesti conexiuni.

Alege providerul de hosting cu intelepciune. In cazul in care website-ul este down, Google nu il va gasi deci nu va putea indexa paginile. Ivestitia intr-un serviciu de gazduire de incredere este o parte esentiala a incurajarii traficului organic. LOKA SHOP a realizat pachete de servicii optimizate special pentru WordPress si Opencart.

Creeaza un sitemap in XML. Ofera posibilitatea ca Bing, Google, Yahoo si alte motoare de cautare sa iti acceseze, cu crawlere, paginile tale, folosind un generator de sitemap.

Ai titluri eficiente si meta-tag-uri. In cazul in care scrierea de titluri eficiente pentru tine este complicata, vei iubi Platinum SEO Pack care te va ajuta sa optimizezi paginile si continutul pentru SEO. Acesta genereaza in mod automat tag-uri pentru indexarea continutului de catre motoarele de cautare.

Stop cuvintelor cheie la gramada. Cresterea in SERP nu se va intampla daca nu se potrivesc cuvintele cheie in mod natural cu continutul. Rezista tentatiei de a include numere de telefon, adrese si siruri de cuvinte cheie incomode care nu adauga valoare postarilor.