Nu este un secret faptul ca blogging-ul este unul dintre cele mai bune moduri de a comercializa brand-ul, produsul sau serviciul tau. Am observat impreuna ca blogging-ul nu este doar o bucata de succes a puzzle-ului ce reprezinta continutul marketing, am observat ca poate fi o modalitate adecvata de a genera venituri.
Poate esti interesat de cresterea blogului pentru a promova brandul sau pentru a genera castiguri financiare, poate esti interesat de aflarea celei mai bune metode pentru cresterea listei de abonati.
In continuare iti voi oferi cateva tips-uri pentru a te ajuta.

Ofera-le posibilitatea de a se abona
Una dintre cele mai bune modalitati de a creste lista ta de abonati este de a oferi vizitatorilor posibilitatea de a se abona la newsletter-un formular.
Poate au venit din Google Search interesati de ceea ce cautau, iar daca tu nu le oferi o posibilitate prin care sa iti poata consuma continutul ii vei pierde, vor uita de blogul tau.
O modalitate de a preveni acest lucru este includerea formularului de inscriere in zone vizibile.
Iata cateva idei pentru plasarea acestuia:
– top-bar- in partea de sus a website-ului
– pop-up welcome – imediat ce a dat click pe website, primeste propunerea de a se abona pentru a primi si materialele viitoare
– reminder cand incearca sa paraseasca website-ul poate primi un reminder cu posibilitatea de abonare, prezentandu-i-se avantajele abonamentului.

Aceste instrumente sun magice si te vor ajuta sa cresti repede lista de abonati.
Atentie: aceste 3 metode sunt folosite abuziv de majoritatea blogger-ilor insetati dupa abonati. Nu hartuiti vizitatorii.

Optimizare SEO continut
Ati putea fi mari scriitori, dar fiind un scriitor pe internet inseamna a fi un blogger de succes. Datoria ta este sa ai articole interesante pentru oameni si scrise bine pentru Google.
Pentru a obtine un numar mai mare de vizitatori trebuie sa te asiguri ca blogul tau, articolele tale sunt indexate de Google asa cum trebuie. Poti face acest lcuru optimizand pe cuvintele cheie ale articolului tau.
O astfel de optimizare necesita implicare, timp pentru studii-invatare. Primul pas este instalarea unui plugin pentru blog care sa te ghideze. Un exemplu ar fi SEO Yoast pentru WordPress. Daca nu ai timp pentru a optimiza articolele va fi nevoie sa angajezi un profesionist SEO.

Parghia ta: social media
Cele mai recente progrese sunt un cadou gratuit pentru bloggeri. Va puteti extinde acoperirea cu mult pe social-media. Daca esti blogger trebuie neaparat sa ai cont pe:Facebook, Twitter, LinkedIn, Pinterest, Instagram si Periscop. Fiecare dintre aceste retele este unica in felul ei. Pe masura ce veti posta continutul pe aceste retele veti constata o crestere a vizitatorilor.

Acestea fiind zise, prin optimizare si promovare in social-media veti aduce un numar mai mare de cititori pe blogul vostru iar facandu-i sa se aboneze la newsletter ii veti mentine.
Aminteste-ti ca LOKA ofera sfaturi si trucuri despre cum sa va cresteti afacerea pe internet. Pentru o perspectiva mai buna aboneaza-te la blogul nostru.